SRBIJA U POLUFINALU: Uporna Belgija pobeđena na iskustvo

Šampioni Evrope se iz Arhusa posle pobede od 3:1 (25:22, 22:25, 30:28, 25:18) sele u Kopenhagen gde će u polufinalu igrati sa Rusijom, koja je sa 3:1 pobedila Francusku.

Evropski šampion u odbojci, selekcija Srbije, nastavlja kampanju odbrane trona. Posle domaćina Evropskog prvenstva Danske, izabranici Igora Kolakovića pobediše i Belgiju, u borbi za polufinale, sa 3:1 (25:22, 22:25, 30:28)  pa će za finale igrati sa Rusijom, koja je istim rezultatom savladala Francusku.

Prva dva seta su dobijena na čisto iskustvo, a protivnicima smo dozvoljavali, pre svega servis greškama, serije kojim su anulirali šest ili pet poena. Krucijalni momenat meča dogodio se u trećem setu, kod rezultata 28:28. Belgijanci su imali kontru, ali su tada smečovali u aut načinivši tek prvu grešku u polju. Lisinac je posle iskoristio prvu set loptu za 2:1. Tu je bio kraj za Belgijance i početak slavlja koje, verujemo, neće preći u euforiju.

Atanasijević je uz dosta servis grešaka, ali i u aut izbačenih smečeva, bio najefikasniji akter meča sa 25 poena. Duplo manje je imao Nikola Kovačević, a valja istaći i učinak Dragana Stankovića sa deset i Miloša Nikića sa osam poena.

4. SET

Servisom i blokom Srbija veoma brzo dolazi do četiri poena prednosti (7:3). Belgijanci, posle gubitka trećeg seta, izgubiše elan koji ih je krasio do tog momenta.

Mnogo iskusniji naši odbojkaši lako su dotukli obeshrabrenog protivnika i na kraju lako došli do 25 poena i pobede od 3:1.

Sledeći protivnik je Rusija, a loše izdanje iz tri prva seta se mora što pre zaboraviti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)