SALE ĐORĐEVIĆ: Spreman sam za razgovor o preuzimanju reprezentacije!

- Ako sam nešto do sada naučio, to je profesionalnost. Kad se taj pojam prihvati na pravi način, daje veliki rezultat - rekao je proslavljeni srpski košarkaš

Jedan od medijskih kandidata za preuzimanje klupe nacionalne košarkaške selekcije je Aleksandar Đorđević, čovek koji je u igračkim danima za reprezentaciju igrao, reklo bi se, na neponovljiv način.  Bivši trener Armanija je u izjavi za dnevni list "Blic" rekao da bi postojala mogućnost da razgovara na temu preuzimanja kormila nacionalne selekcije, ukoliko ga ljudi koji vode srpsku košarku pozovu.

- Molim vas da me razumete. Poslednja stvar koju bih uradio jeste da se (samo)kandidujem preko novina. Šta god da kažem, bilo bi glupo. Zna se put i način - rekao je Đorđević, i dodao:

- Nema trenera na svetu koju bi odbio poziv Federacije Srbije za razgovor o selektorskom mestu. Prema tome, da bismo razgovarali na tu temu, treba neko da me pozove i ponudi razgovor. Sve drugo bi bilo u stilu "šta bi bilo kad bi bilo".

U razgovoru za "Žurnal", Đorđević je istakao da je i ranije mogao da dobije posao selektora posle odlaska sa klupe Željka Obradovića, kao i da bude pomoćnik Moki Slavniću, ali objašnjava da nije želeo toga da se lati jer nije imao iskustva za tako veliki poduhvat.

(Telegraf.rs/Blic/Žurnal)