Bešiktaš drastično kažnjen zbog nereda u derbiju sa Galatasarajem!

"Crno-beli" iz Istanbula naredna četiri meča bez prisustva navijača. Trener Slaven Bilić suspendovan na tri susreta zbog prigovora sudijama

Turski fudbalski prvoligaš Bešiktaš kažnjen je sa četiri utakmice igranja na domaćem terenu bez prisustva publike zbog navijačkih nereda na derbi susretu protiv gradskog rivala Galatasaraja.

Utakmica u nedelju uveče prekinuta je u sudijskoj nadoknadi pri rezultatu 2:1 za Galatasaraj, kada su stotine domaćih navijača upale na teren i stvorile pravi haos.

Policija je upotrebila suzavac da obuzda pristalice Bešiktaša, nakon što je u naelektrisanoj atmosferi prvotimcu gostiju Felipeu Melu dodeljen crveni karton, a igrači oba tima pobegli su u svlačionice.

Treneru Bešiktaša Slavenu Biliću izrečena je zabrana vođenja tima na tri utakmice zbog crvenog kartona nakon prigovaranja sudiji, dok je isključeni Melo dobio dva meča suspenzije.

Bešiktaš je trenutno vodeći u prvenstvu Turske sa 12 bodova, dok je aktuelni šampion Galatasaraj u sredini tabele sa šest bodova manje.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Tanjug)