ODBOJKAŠI NA VELIKOM TESTU: Možemo li preko jake Rusije u finale EP?

U subotu od 15 časova, naša selekcija traži prvu pobedu protiv "baćuški" posle dva poraza u Svetskoj ligi i jednog na Olimpijskim igrama u Londonu

Niko ne sumnja u to da je Rusija, aktuelni olimpijski šampion i osvajač Svetske lige, apsolutni favorit protiv Srbije u polufinalu odbojkaškog Evropskog prvenstva. Isto tako niko ne sumnja da će momci koje je selektovao Igor Kolaković po navici ostaviti poslednji atom snage, pogotovo u borbi za mesto u finalu i zlatnu medalju, koju brane sa šampionata od pre dve godine.

Taj momenat odbrane zlata je stvorio pritisak na plećima srpskih odbojkaša, koji su se posle početnog poraza od Slovenije i dva loša seta protiv Holandije razigrali onako kako znaju. Iz meča u meč je igra dolazila na svoje, a sada je breme favorita na Rusima.

- Bilo bi prvorazredno iznenađenje da ih eliminišemo, ali znate i sami da obožavamo ovakve utakmice, naročito sa Rusima na ispadanje i da se tada može sve dogoditi - govorio je selektor Kolaković izveštaču "Žurnala".

Sve četiri najbolje selekcije su usredsređene na svoje šanse da osvoje najsjajniju medalju, a Kolaković smatra da bi Srbija samo velikom euforijom u igri mogla da prevaziđe svoje objektivne mogućnosti u finalu pre finala. Ono što je dodatni motiv našim odbojkašima je i što plasman u finale donosi direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Poljskoj naredne godine.

Srbiji je ovo osmo polufinale na poslednjih devet kontinentalnih šampionata. Naši odbojkaši su donosili sedam medalja: četiri bronze, jedno srebro i dva zlata. U svakom slučaju, polufinale je zaista odličan rezultat za ekipu, u kojoj briljiraju mladi igrači, poput 22-godišnjeg Aleksandra Atanasijevića.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)