KRAJ ISTRAGE U ZVEZDI: Klub oštećen za sedam, država za devet miliona evra!

Na osnovu policijske istrage biće podignuta optužnica protiv barem petorice bivših rukovodilaca FK Crvena zvezda, ali i nekoliko rukovodilaca FK Partizan

Policija je završila istragu poslovanja fudbalskog kluba Crvena zvezda i prosledila tužilaštvu kompletnu dokumentaciju koja tereti klupska rukovodstva od 2007. do 2012. godine za milionske mahinacije.

Kako list "Informer" ekskluzivno saznaje, klub je oštećen za sedam miliona, a država za devet miliona evra.

U petogodišnjem periodu na "Marakani" je nestalo sedam miliona evra samo od transfera igrača i utajeno je čak devet miliona evra poreza, tvrdi "Informer", pozivajući se na "odlično obaveštene izvore".

Predsednici Crvene zvezde u periodu od 2007. do 2012. godine bili su Dragan Stojković, Toplica Spasojević, Dobrivoje Tanasijević i Vladan Lukić, a ističe se da niko od njih nije želeo da komentariše saznanja beogradskog lista.

- Tamo istraga još ije završena jer se čekaju odgovori stranih policija i poreskih vlasti koji su traženi u okviru međunarodne pravne pomoći. Kod crno-belih je sporna osnova za trošenje novca - napominje izvor dnevnog lista i dodaje da su i u Partizanu ušli u trag milionskim mahinacijama.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)