S KAPELOM 1 NA 1: Ko je najbolji igrač Srbije? Neću da kažem, menadžeri će zloupotrebiti! (VIDEO)

- Rado se sećam Savićevića i Bobana * Mijatović je bio najvažniji u Realu * Ćirilica je teška za čitanje, ali se borim da je razumem - kaže proslavljeni trener u ekskluzivnom intevjuu za Telegraf

Pre devetnaest godina je s ekipom Milana osvojio trofej Lige šampiona. Danas Fabio Kapelo, kao ambasador Unikredita na UEFA Turi trofeja, predstavlja građanima Bukurešta najvredniji fudbalski trofej u Evropi.

U ekskluzivnom razgovoru za Telegraf, slavni Italijan se prisetio te 1994, kada je u finalu Lige šampiona podigao pehar, u čemu su mu pomogli Dejan Savićević i Zvonimir Boban.

- Obojica su bili dobri igrači, zajedno smo osvojili trofej. Različiti su momci u svakom slučaju, imaju različite temperamente, ali su bili veliki talenti - kaže Kapelo za Telegraf.

Slelektor Rusije je pre isticao da mu je problem za život u Moskvi bila ćirilica. Uz smeh dodaje da se sada s njom snalazi i da je veoma zadovoljan svojim angažmanom u timu koji čine ruski igrači i kojima se smeši Svetsko prvenstvo posle dva propuštena.

- Istina, komunikacija u Moskvi je strašno teška, pogotovo za čitanje. Ne priča mnogo ljudi tamo engleski jezik, ali ništa od ovoga ne predstavlja veliki problem. Dobio sam da treniram Rusiju. Veoma sam zadovoljan što sam na njenoj klupi - zaključuje razgovor za Telegraf Fabio Kapelo.

(Bojana Mekić)