Prvo evropsko zlato za srpsko boćanje osvojile su devojke u Hrvatskoj!

Nataša Antonjak i Ivana Sajić osvojile su najsjajnije odličje na Evropskom prvenstvu u boćanju u Komizi u disciplini par

Srbija je osvojila evropsko zlato u boćanju! Bronzana boćarka sa Mediteranskih igara Nataša Antonjak je zajedno sa Ivanom Sajić u klasičnoj disciplini par osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Komizi, u Hrvatskoj.

Ukupno je bilo 12 zemalja učesnica na prvenstvu, a 11 je učestvovalo u disciplini par. Naše devojke su bile u grupi sa Francuskom, Turskom i Švajcarskom, a prolaz u najboljih osam selekcija obezbedile su pobedama nad  Turskom i Švajcarskom, posle uvodnog poraza od Francuske.

Žrebom je odlučeno da se Nataša i Ivana sastanu sa Slovenkama u četvrtfinalu, a nakon te pobede su ponovo igrale protiv Turske. Nakon nove pobede, u finalu ih je čekala vodeća sila i par koje do finala nisu izgubile nijedan meč.

- Pružile smo odličnu igru u veoma napornoj utakmici, desilo se neočekivano. Rezultatom 8:7 pobedile smo Francusku i osvojile prvo zlato za srpsko boćanje - rekla je Nataša za Telegraf.

Reprezentacija Srbije u Hrvatskoj je nastupila u sledećem sastavu: Ivana Sajić, Nada Nedeljković, Dušica Orlović i Nataša Antonjak.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)