NEUSPEO DEBI U EVROPI: Radnički poražen u Atini

Loše odigrana poslednja deonica u kojoj je Radnički primio 34 poena i malo raspoloženih igrača u napadu Kragujevčane je koštalo poraza od Panioniosa od 72:77

Sa dvojicom raspoloženih igrača Silijem i Jaruom kragujevački Radnički nije mogao da se raduje na prvom evro gostovanju. Izabranici Mute Nikolića su u 1. kolu H grupe u Atini izgubili od Panioniosa sa 72:77 (15:12, 10:16, 23:16, 24:33).

Više od 35 minuta je utakmca bila rezultatski neizvesna, a Muta je imao raspoložene Silija i Jarua, dok su im se sporadično, u serijama, priključivali Mlađan, Balmazović i Marinović.

Ovaj poslednji je odigrao još jedan meč ispod renomea, ali je sa osam asistencija dirigovao timom u momentima kada je vodio ili kada je stizao minus. Kragujevčani su imali dva očajna perioda - na početku druge i četvrte deonice. Bez koncepta i sistema, Panionios je lako rešavao sve odbrambene zamke i dolazio do prednosti. "Đavoli" su vratili jednu, poveli i sa 48:44, ali katastrofalan početak poslednjih deset minuta, serija 0:12 dobrano je uticala na konačan ishod. Usput, u poslednjih deset minuta Radnički je primio 34 poena (do tada 44).

GRUPA H

Panionios - Radnički 73:72

Bešiktaš - Spartak (SP) 58:62

Bizons (Loima) - Neptunas (Klaipeda) 63:62

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)