ON JE SRPSKI HEROJ: Marko bez jedne ruke obara plivačke rekorde! (FOTO)

- Kada mi je struja spržila ruku dan posle petog rođendana, mislili su da neću preživeti, ali lako je odustati. U prirodi čoveka je da se bori, i ta borba ga čini živim - kaže naš plivač

Ništa nije nemoguće ako čovek nešto želi i ima jaku volju. To je dokazao i Marko Vujić(25) iz Prokuplja, koji je kao petogodišnjak ostao bez ruke, a sada je jedan od tri najbolja srpska plivača sa invaliditetom!

TITULA NA MITINGU U RIJECI

Poslednji njegov uspeh je prvo mesto na 50 metara leptir i drugo mesto na 50 metara prsno, koje je otplivao na Međunarodnom mitingu u Rijeci, takmičenju koje je održano u plivanju za osobe sa invaliditetom!

Ovom prilikom oborio je svoje rekorde, jer je za delfin prijavljen na 45 sekudi, a plivao je 41, 16 sekundi, a za prsno je prijavljen na 51 sekundu, a plivao je 44, 99 sekundi!

- Pre samog učešća dva puta sam se zagrevao u drugom bazenu i za prsno mi je oba puta vreme bilo 51 sekunda.

- Onda je počela trka, skoncentrisao sam se i svu snagu usmerio na tih 50 metara i postigao za mene neverovatno vreme od 44, 99 sekundi. Za mene je ovaj rezultat veliki motiv da nastavim dalje - kaže Marko koji je preko javnih radova trenutno na par meseci angažovan u prokupačkom Centru za rad.

- Lako je odustati, ali mislim da je u prirodi čoveka da se bori i ta borba zapravo čini čoveka živim.

- Sada mi je cilj da dođem do Rija, ali i da konačno nađem stalno zaposlenje, ne zbog toga što sam invalid, već što želim da radim ono za šta sam se školovao - zaključuje naš sagovornik koji pun optimizma gleda na svet i svoj položaj u njemu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(B. R)