Jelena počistila Azarenku u Istanbulu!

Srpkinja slavila u prvom meču na završnom Mastersu u dva seta - 6:4, 6:3

Najbolje plasirana srpska teniserka Jelena Janković zabeležila je prvu pobedu na završnom Mastersu u Istanbulu, i to nad drugom igračicom sveta Viktorijom Azarenkom 6:4, 6:3.

Ovo je bila četvrta pobeda naše teniserke u devet međusobnih mečeva sa Beloruskinjom. U ključnim momentima Jelena je bila na zadataku da mudrom igrom poremeti drugu teniserku sveta, koja, ruku na srce, nije ličila na sebe i napravila je preveliki broj grešaka. Naša teniserka je to iskoristila i na sjajan način nadigrala Azarenku i potvrdila dobru formu.

Posle sigurnih uvodnih servis gemova, Jelena je uspela da izbori tri brejk prilike i poslednju je uspela da iskoristi. Azarenka je potom uzvratila ribrejkom, ali to nije izazvao pad u igri naše teniserke, naprotiv. Jelena je zadavala muke Azarenki pogotovo igrom sa ili malo iza osnovne linije. Sjajnim udarcima, pogotovo bekhend, Jelena je uspela da napravi novi brejk za vođstvo od 3:2.

Osmi gem je trajao više od deset minuta, ali je Jelena uspela da sačuva vođstvo i pobede 5:3, a da onda i privede set kraju, iskoristi ukupno četvrtu set loptu za 6:4. U prvom delu igre Jelena je napravila tek sedam neiznuđenih grešaka.

(Telegraf.rs)