ZVEZDA: Osuđujemo uvrede navijača Makabija!

Crveno-beli ocenili da je sporni transparent simpatizera izraelskog kluba podmukao pokušaj da se naruši ugled Crvene zvezde i da ne služi na čast višestrukom šampionu Evrope

KK Crvena zvezda regaovao je veoma oštro na transparent "Mi smo Makabi, ko ste j....e vi" koji su navijači Makabija raširili na meču drugog kola Evrolige u kojem su crveno-beli gostovali najtrofejnijoj izraelskoj ekipi.

Saopštenje Zvezde, objavljeno na klupskom sajtu, prenosimo u celosti.

"Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom najoštrije osuđuje uvredljivi transparent koji su pre početka utakmice drugog kola D grupe Evrolige u dvorani Nokia arena u Tel Avivu razvili navijači Makabija. Bio je to podmukao pokušaj da se grubo naruši ugled Crvene zvezde i ne može da služi na čast organizatoru utakmice, a pogotovo navijačima Makabija.

Želja da se omalovaži protivnik, u ovom slučaju KK Crvena zvezda, na način na koji su to uradile pristalice Makabija, je grubo narušavanje fer-pleja, sportskog kodeksa i ne priliči renomiranom takmičenju kakvo je Evroliga i kluba kakav je Makabi – ponos Izraela. I to pre svega zbog činjenice da je KK Crvena zvezda osvojila 15 titula prvaka i šest nacionalnih kupova u državi koja je višestruki svetski i evropski prvak, a u svojim vitrinama ima i trofej Kupa pobednika kupova (1974. godina).

Ipak, stiče se utisak da su navijači Makabija pokušali da dođu u žižu javnosti kao što je to bio slučaj sa navijačima Crvene zvezde posle meča sa Lokomotivom Kuban u prepunoj Komnak areni u kome su napravili ambijent za pamćenje i o čemu je pričala celokupna košarkaška Evropa. Međutim, izabrali su pogrešan put, narušili su sopstveni ugled, a popularne Delije održale su im čas navijanja i pravo predavanje kako se bodri voljeni klub.

Da Crvena zvezda nije zaslužila takav doček svedoči i podatak da je Makabi svaki put u Beogradu uživao veliko gostoprimstvo, prvi međusobni meč odigran je pre 40 godina, a i to su očigledno zaboravili navijači Makabija. Neka im još jednom služi na čast."

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvor: kkcrvenazvezda.rs)