OČEKIVANO: Ivana Španović i Emir Bekrić vladari Balkana!

U jermenskom gradu Jerevanu, naši atletičari dobili priznanje za najbolje na Balkanu

Ivana Španović i Emir Bekrić proglašeni su za najbolje atletičare Balkana na ceremoniji u jermenskom gradu Jerevanu, organizovanoj od strane Balkanske atletske federacije.

U godini u kojoj je Prvenstvo sveta u atletici bilo ujedno najznačajniji sportski događaj na planeti, čak 14 država našeg poluostrva najbolje su reprezentovali srpski asovi osvajanjem bronzanih medalja u Moskvi. Nagrade su uručili predsednik Balkanske federacije Dobromir Karamarinov i podpredsednik Svetske federacije Sergej Bubka.

Bekrić je godine već osvajio zlato na Mediteranskim igrama, kao i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u finskom Tempereu. Umesto njega nagradu je primio generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković, koji se zahvalio ABAF-u u njegovo ime i ime njegovog trenera Mirjane Stojanović.

- Moj veliki uzor je Asmir Kolašinac koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg atletičara Balkana i predstavlja mi veliku čast što sam to ove godina ja. Činjenica da je dvojica sprskih atletičara dve godine uzastopno dobila ovu nagradu govori da se naša atletika vratila na velika vrata. Zadovoljstvo mi je što sam među toliko kvalitetnih atletičara baš ja izabran za najboljeg na Balkanu, i svakako mi ovo daje dodatnu motivaciju za rad i još bolje rezultate - rekao je Bekrić u video poruci.

(Telegraf.rs)