DARKO MILIČIĆ: Svaka čast Šešelju, nadam se da ćemo se uskoro videti! (VIDEO)

Srpski košarkaš se pojavio na skupu Srpske radikalne stranke u Novom Sadu i dao podršku članovima koji traže hitno oslobađanje najpoznatijeg haškog optuženika

Srpski košarkaš Darko Miličić dao je javnu podršku haškom optuženiku Vojislavu Šešelju sa željom da što pre izađe iz zatvora.

Miličić je istakao da je sramota što u Hrvatskoj haške zatvorenike smatraju herojima, dok u Srbiji hapse ljude koji pominju Šešeljevo ime.

Miličić je bio u utorak uveče u sedištu Srpske radikalne stranke kako bi dao podršku članovima za podnošenje zahteva za oslobođenje Vojislava Šešelja, kao i zbog protesta povodom odlaganja izricanja presude lideru Srpske radikalne stranke u Hagu.

- Ono što me boli je što mi Srbi u našoj Srbiji ne smemo da "srbujemo". To je sad problem. Čovek leži u Hagu deset godina, a mi ne smemo da ga spomenemo u Srbiji - rekao je Miličić, i u dahu nastavio:

- Naše komšije sa kojima smo imali problema dočekuju svoje haške optuženike kao heroje, imaju bilborde. Mi ovde u Srbiji spomenemo Šešelja i nas hapse po ulici - rekao je nekadašnji NBA košarkaš.

Iako su mu mnogi zamerili što je dao podršku radikalima i Šešelju, on je dodao da nikada ne razmišlja šta je pametno za njega već uvek ide srcem.

Malo pre Miličića sličan patriotizam je pokazao i Nikola Peković, koji je na nozi istetovirao Boj na Kosovu.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Tanjug)