Zvezda godinu dana igra na praznoj Marakani!

U poslednjih 14 godina Crvena zvezda je igrala čak 17 utakmica bez podrške navijača na svom stadionu. Od avgusta 1999. do novembra 2013. godine crveno-beli su kažanjavani kako zbog ispada svojih pristalica u domaćem prvenstvu tako i u Evropi.

Kada se pogleda statistika, fudbalski klub Crvena zvezda je kažnjavan praznim tribinama na svom stadionu čak 17 puta u poslednjih skoro petnaest godina, kako prenosi "Sportski žurnal". Kada bi se ti mečevi preneli u jednu sezonu, to bi značilo da crveno-beli bi bili domaćini pred praznim tribinama cele godine.

Hronološki, sve je počelo 1999. godine kada su "delije" na gostovanju u Čačku upale na teren. Tim sa "Marakane" kažnjen je dva meča bez prisustva navijača. Potom, posle 115. večitog derbija, koji se nije ni odigrao, jer su pristalice Partizana i Zvezde uletele na teren i međusobno se sukobile, kazna opet dve utakmice.

Interesantno je da su u dosadašnjih 16 mečeva koje su fudbaleri u crveno-belim dresovima igrali pred praznim tribinama, imali tek polovičan učinak, odnosno, zabeležili su samo osam pobeda.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)