INTERVJU, PARTIZANOV DOKTOR ROSIĆ: Kako smo pomogli u osvajanju 24. titule crno-belih! (FOTO)

Ilija Rosić za Telegraf priča kako je Sašu Ilića osposobio za meč koji je odlučivao o peharu, na koji je način spasao bugarskog fudbalera kojem je život visio o koncu na pripremama u Turskoj, svakodnevici u radu sa igračima, uslovima na Teleoptiku

Ljudi koji na "scenu" stupaju kada se igrači povrede reaguju brzo i istovremeno donose odluku da li fudbaler može da nastavi meč ili ne, nose pritisak i odgovornosti za stanje ekipe, a sve to obavljaju iz senke.

Iako se uloga lekarskog tima u fudbalskom klubu Partizan ne može porediti sa važnošću igrača ili trenera, nemerljivo je značajna.

Doktor Ilija Rosić, koji je u Partizanu prošao praksu od omladinskih kategorija do prvog tima, za Telegraf priča kako izgleda svakodnevnica lekara u šestostrukom šampionu Srbije, pregledima igrača drugih timova, najtežim povredama sa kojima se susretao, stručnim potezima na koje je ponosan, uslovima za rad u medicinskom centru na Teleoptiku...

Koliko je doktora radilo u Partizanu?

- To je dobro pitanje jer sam čuo da se mnogi predstavljaju kao doktori Partizana. U fudbalskom klubu od 1990-95. je bila komisija sa dr Stevanom Karadžićem na celu, dr Vladimir Đukić danas Profesor i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, dr Lazić i dr Lekić. Od 1995-1999 dr Goran Rodić, od 1999-2001 dr Đorđe Stojić , od 2001-2002 ponovo dr Goran Rodić, od 2002—03 Prof. dr Jovanović Zoran,od 2003-2011 dr Sead Malićević, od 2011 do danas moja malenkost.

- Dugogodišnji fizioterapeuti su Slobodan Brankovic, koji u klubu radi od 1985. godine, Magistar sportskih nauka koji je deo državnog tima kao najiskusniji, Viktor Vujošević od 1995, Vladimir Radeka i Dušan Nikolić od 2008. koji su veoma iskusni. Moram da naglasim da je tim fizioterapeuta izuzetan.

- U omladinskoj školi gde sam ja bio član 10 godina ima nekoliko lekara koji volonterski rade, a od ove godine škola zajedno sa Teleoptikom ima svoju zasebnu ambulantu koju vodi dr Bane Milojević dugogodišnji lekar omladinske škole i fizioterapeut Miloš Djuricic - zaključio je Rosić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(P. Milinković)