LALATOVIĆ: Džajić može da spasi Zvezdu, Tumba je idealan za selektora!

Nekedašnji kapiten crveno-belih smatra da klub sa Marakane treba da se osloni na svoju školu a ne na skupo plaćene strance, ali kaže da mu je trenutno najvažniji Voždovac, kojem je u prvom planu opstanak, dok se još ne pojača

Nečujno i bez velike pompe ušao je u prvi tim Crvene zvezde te 1994. godine i polako, ali strpljivo gradio svoje mesto na fudbalskoj mapi, a danas, skoro 20 godina kasnije trener Voždovca Nenad Lalatović, kao debitant u Superligi, pokušava da ponovi uspehe koji su ga kao igrača pratili tokom karijere.

Veliku želju i glad za pobedama koje je imao kao igrač, nekadašnjem defanzivcu Zvezde ne nedostaju i sada kada sa ''zmajevima'' pokušava da izbori opstanak u svojoj prvoj sezoni u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

Upravo pobedom protiv ''crveno - belih'' Lalatović je ''isplivao'' u žižu javnosti, a u nedelju ga očekuje još jedan veliki test, za njega dosta "slađi"i to protiv nekadašnjeg ljutog rivlala Partizana.

- Ne bi bilo loše i da se jedan meč igra petkom, jedan nedeljom, a većina subotom popodbe pod reflektorima. Lako je Nemcima u subotu igrati u 15:30 kada oni vikendom ništa ne rade. Na stadionu imaju i da jedu i da piju i njima je dobro. Narod u Srbiji radi subotom, ali ako bi se mečevi igrali u večernjem terminu stigli bi na stadion. Pogledajte samo primer Čukaričkog.

Za kraj, Lalatović se još jednom osvrnuo na dosadašnji učinak Voždovca za koji smatra da će zajedno sa još nekoliko ekipa da se bori za opstanak.

- Liga je dosta ujednačena. Dve pobede vode nas na vrh. Nismo imali ni sreće u pojedinim mečevima, pogotovo protiv Spartaka. Što se tiče trke između Zvezde i Partizana mogu samo reći da je bilo ko od njih malo kvalitetniji imao bi sada 20 poena viška - zaključak je Nenada Lalatovića.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. Marić/ P. Milinković)