LANE JOVANOVIĆ: Potez Šimunića odraz histerije u Hrvatskoj!

Povodom skandaloznog gesta Josipa Šimunića, koji je promovisao ustaški pozdrav posle meča baraža za SP protiv Islanda, oglasio se i bivši srpski reprezentativac

Ni tri dana posle neverovatnog gesta reprezentativca Hrvatske Josipa Šimunća medijski pritisak se ne smanjuje. Podsećamo, Šimunić je posle pobede Hrvatske u duelu s Islandom, kojom je naš sused obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu, sa 30.000 pristalica na "Maksimiru" skandirao "Za dom spremni", poznatu ustašku parolu.

Ovim povodom se oglasio i bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović, koji smatra da je ovo očekivana pojava kada se uzme u obzir propaganda hrvatskih medija:

- Ispod časti mi je da uopšte komentarišem takve stvari. U pitanju je samo kontinuitet jedne politike i generalno odraz stanja u čitavom njihovom društvu. Mladi ljudi u Hrvatskoj su pod uticajem konstantne kampanje i histerije. U pitanju je svojevrstan folklor, mržnja se promoviše kroz medije i obrazovanje, pa zašto ne bi i kroz sportske priredbe - rekao je Jovanović za "Naše novine".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Izvor: Naše novine)