Pozdrav navijača Porta bolesnom predsedniku! (FOTO)

Na utakmici sa Nasionalom simpatizeri portugalskog šampiona razvili veliki zastavu sa likom voljenog predesenika uz transparent podrške

Legendarni predsednik FK Porto, Pinto da Košta (75), leži u bolnici zbog srčanih problema, a navijači su mu pružili podršku transparentom i velikom zastavom sa njegovim likom na utakmici protiv Nacionala u prvenstvu Portugala.

Da Košta je tvorac velikog Porta, pa podrška ni ne čudi. Došao je u klub 1976, u  najcrnjem periodu i stvari su ubrzo krenule nabolje, 1978. osvojena je titula posle 19 godina, naredne sezone još jedna.

Kada je 1982. Da Košta promovisan na mesto predsednika počeli su i evropski uspesi, 1984. Porto je stigao do finala Kupa pobednika kupova, gde je poražen od Juventusa, a 1987. osvojen je prvi put Kup šampiona, pobedom nad Bajernom 2:1.

Do danas Porto je u svojoj zemlji postao dominatan, zasenivši skoro u potpunosti glavnog rivala Benfiku, uz sjajne rezultate na međunarodnoj sceni. U međuvremenu osvajen je Kup UEFA 2003, Liga šampiona 2004. i Liga Evrope 2011, a možda je najimpresivniji finansijski bilans ostvaren u poslednjoj deceniji u kojoj je portugalski klub pokazao svima kako se posluje, ostvarivši zaradu koja se meri stotinama miliona evra, zahvaljujući sjajnom skautingu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)