PISMO ŠIMUNIĆU: Marš u p. m, naci gade!

"Znao sam i pre koliko voliš Hrvatsku - često je to tako s ljudima rođenim i odraslim daleko od zemlje svojih roditelja - ali nisam znao da tvoja ljubav raste iz mržnje," napisao je Nikola Strašek u otvorenom pismu hrvatskom fudbaleru

Ne smiruje se slučaj "Josip Šimunić", ni u Srbiji a ni Hrvatskoj. Tamošnji reditelj Nikola Strašek uputio je preko portala novinara i književnika Miljenka Jergovića otvoreno pismo hrvatskom fudbaleru, koji je prošle nedelje izazvao skandal ogromnih razmera, kada je posle utakmice baraža za SP u Brazilu posle utakmice klicao "Za dom spremni".

Vrlo direktno pismo Stankovića prenosimo u celini.

"Dragi Džo,

strašno si me rastužio uzevši mikrofon u ruke. Volim fudbal, magičnu igru sposobnu da svake četiri godine ujedini čovečanstvo veličanstvenim događajem kakvo je Svetsko prvenstvo. Igru u kojoj je moguće da u najbogatijim i najvećim klubovima igraju, jedan uz drugog, fudbaler iz Obale Slonovače, Nemac, Hrvat, Brazilac, Portugalac i Tunižanin - ravnopravni i ujedinjeni. Ali, Džo, ja volim fudbal kao igru, igru u kojoj se ljudi različitih nacionalnosti, kultura i mentaliteta savršeno razumeju, jer ih ujedinjuje univerzalni fudbalki “jezik” koji razume ceo svet. Volim fudbal kada spaja, a gadi mi se kad razdvaja.

Postoji još mnogo knjiga koje bih ti preporučio, ali mislim kako bi bila velika stvar da barem ovu pročitaš. Ako nakon toga i dalje poželiš vikati “Za dom!” ne znam što da ti kažem osim – marš u p. m., nacistički gade!", bez ustezanja je završio Nikola Strašek svoje pismo Josipu Šimuniću.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)