Srbija pristaje da Kosovo igra prijateljske mečeve!

To je stav koji će predsednik FSS Tomislav Karadžić izneti na Kongresu FIFA naredne nedelje u Brazilu, a koji je delom rezultat konsultacija FSS sa predstavnicima Vlade Srbije

Izgleda da su neki novi vetrovi počeli da duvaju Fudbalskim savezom Srbije! Uporedo sa pričom da je Dejan Stanković gotovo viđen kao prvi čovek Saveza, pojavila se informacija da je Srbija spremna da dozvoli FS Kosova da igra prijateljske mečeve, ali bez obeležja državnih simbola.

Kako list ''Politika'' saznaje, to je stav koji će predsednik FSS Tomislav Karadžić izneti na Kongresu Svetske fudbalske federacije (FIFA) naredne nedelje u Brazilu, a koji je delom rezultat konsultacija FSS sa predstavnicima Vlade Srbije uoči fudbalskog samita u brazilskom gradu Salvadoru 5. decembra.

Podsetimo, pre samo mesec dana u Cirihu Karadžić je održao sastanak sa Fadiljom Vokrijem, predsednikom FS Kosova, i Sepom Blaterom, kada je FIFA odbila zahtev Vokrija da Kosovo igra zvanične mečeve, što je i te kako obradovalo prvog čoveka srpskog saveza.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Politika)