SRPSKA CARICA: Milica Dabović zaludela Hrvate! (FOTO) (VIDEO)

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije neverovatno je popularna u Zagrebu, a baš ove nedelje donela je ekipi Novog Zagreba prvu istorijsku pobedu u Evroligi

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović postala je velika zvezda u Hrvatskoj! Za samo tri meseca koliko je u ekipi Novog Zagreba, izrasla je u pravog lidera na terenu, a svojim igrama vodi hrvatski tim kroz Evroligu.

Protekle nedelje srpska košarkašica donela je Zagrebu prvu pobedu ove sezone i u istoriji kluba i u najjačem takmičenju, i to protiv litvanskog Kibirskisa 70:67. Upravo je Milica svojim poenima na kraju meča presudila pobednika.

Telegraf je bio na licu mesta i bodrio Milicu u fantastičnoj utakmici u kojoj je zabeležila 27 poena, pet skokova i pet asistencija, te šest ukradenih lopti za indeks 33, koji je doveo na treće mesto najboljih igrača 4. kola ženske Evrolige.

Nakon utakmice našu caricu Milicu dočekali su hvalospevi od strane svih u klubu, počev od saigračica i njihovih roditelja, pa do trenera.

Bilo je lepo sedeti s Milicom Dabović posle utakmice u klupskom kafiću u legendarnoj dvorani "Trnsko" u Novom Zagrebu dok ljudi prilaze da čestitaju, grle je i ljube zbog briljantne igre.

Sa 16,3 poena po meču Milica je pravi lider ekipe. Tokom meča s litvanskim timom s tribina dvorane često se čulo "Ajmo Milice, "Igraj Milice", po čemu se videlo koliko navijači Zagreba veruju u našu igračicu.

(D. Stojmenović)