EVROLIGA: Kako Partizan i Zvezda mogu do TOP 16?

Večiti su se porazima od Makabija, odnosno Nantera našli u izuzetno teškim situacijama, ali i dalje postoji put ka vratima TOP 16 faze mada ne zavisi mnogo od njih samih

Ostalo je još samo tri kola do kraja prve faze Evrolige. Na početku najelitnijeg evropskog takmičenja svi smo se nadali da dva srpska predstavnika Partizan i Crvena zvezda mogu da se plasiraju u narednu fazu. Posle poraza od Nantera, odnosno Makabija večiti se nalaze u veoma nezgodnoj situaciji i treba će im mala ili velika čuda kako bi u 2014. godinu ušli kao i dalje učesnici Evrolige, a ne Evrokupa.

PARTIZAN

Imali su crno-beli sve u svojim rukama u Parizu. I plus tri na minut i po do kraja meča, i plus jedan i napad na pola minuta do kraja utakmice i napad za pobedu, ali izabranici Duška Vujoševića nisu uspeli da dođu do krucijalne pobede protiv Nantera. Sada je put u TOP 16 znatno teži, ali teorija postoji.

Kada se sve napisano uzme u obzir jasno da srpske klubove čeka veliki posao, a jako malo nade, ali dok nada postoji treba se i nadati. Jasno je da naredno kolo ili uvećava šanse ili ih odnosi u nepovrat, pa se tako nadamo da će se i sreća koje nije bilo u četvrtak vratiti naredne nedelje u nekom drugom obliku.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)