SPEKTAKL: Fiorentina i Napoli slavili u goleadama, Janković pocrveneo! (FOTO) (VIDEO)

Viola posle nekoliko preokreta pobedila Veronu 4:3, Napoli moćan u Rimu protiv Lacija - 4:2

U pretposlednjoj utakmici 14. kola Serije A Fiorentina je u odličnoj predstavi savladala Veronu sa 4:3. Početak − fenomenalan, u šestom minutu poveli su domaćini, već u sledećem Verona je izjednačila, u 13. i preokrenula, da bi u 14. minutu opet bilo nerešeno, ovog puta 2:2.

Nastavilo se sa dinamičnom igrom, a Viola je ponovo povela pred odlazak na odmor, golom Vargasa u 43. minutu.

U nastavku činilo se da je odluka pala kada je u 54. minutu Srbin Boško Janković u padu igrao rukom pred svojim golom za šta je dobio drugi žuti karton i automatsko isključenje, a, naravno dosuđen je i penal, koji je uspešno realizovao Rosi za 4:2. Janković je tom prilikom bio u duelu sa takođe srpskim internacionalcem Nenadom Tomovićem.

Iako brojčano oslabljeni, gosti se nisu predali i Frelo je u 72. minutu smanjio vođstvo domaćina i ponovo uneo neizvesnost. Firentinci su ipak odoleli i upisali vrednu pobedu koja ih ostavlja u igri, ako ne za titulu, ono bar za plasman u Ligu šampiona.

Meč je posmatrao sa tribina i legendarni argentinski golgeter Gabrijel Batistuta, koji je veliki deo karijere proveo u Firenci i kojeg je publika burno pozdravila. Viđen je i transparent "Hvala, Bati", a nekadašnji centarfor Viole, Rome i još nekih klubova primljen je u Kuću slavnih italijanskog fudbala.

(Telegraf.rs)