Tole Karadžić nelegalno došao na čelo FSS?!

Sporno je da li je FS Vojvodine pravno postojao u vreme kada je predložio Karadžića za prvog čoveka srpskog fudbala

Verovatno odlazeći predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić,na nelegalan način je došao na tu funkciju 2008, piše Informer. Naime, Kardžića je tada predložio Fudbalski savez Vojvodine, koji uopšte nije upisan u Registar sportskih organizacija Ministarstva sporta.

Nadležni su svojevremeno odbili da FS Vojvodine upišu u registar zato što prijava nije podneta na vreme. Skupština FS Vojvodine usvojila je promene statuta 17. maja 2007, ali je o tome obavestila nadležno ministarstvo tek 17. februara 2011.

Kako je rok za prijavu samo 30 dana od promene statuta, pokrajinski savet je zakasnio više od tri i po godine. To praktično znači da su sve odluke  FS Vojvodine u tom periodu ništavne, uključujući kandidaturu Karadžića za prvog čoveka FSS.

- Spor između Ministarstva sporta I FS Vojvodine još je u toku i čeka se odluka Upravnog suda. S našeg stanovišta sve odluke FS Vojvodine u intervalu od 2007. do danas pravno su ništavne, ali o tome će odluku doneti sud - rekao je za Inforner neimenovani član Ministarstva sporta i omladine.

Sa druge strane u pokrajinskom savezu tvrde da je spor okončan i da za to imaju dokaz.

- Pravnici to tumače na različite načine. Od jednih dobijamo potvrde da smo u pravu i da sve radimo po zakonu, dok drugi tvrde suprotno. Ima tu i sitnih interesa, tako su pojedinci svojevremeno tvrdili da je Tomislav Karadžić istovremeno bio i predsednik FSS i predsednik mFS Vojvodine - rekao je Borovnica.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(telegraf.rs / Izvor: Informer)