Džajić i Vujošević: I Zvezdi i Partizanu su potrebni novi, savremeni stadioni! (FOTO)

Na Međunarodnom sajmu "Ekonomija sporta" vodeće ličnosti Zvezde i Partizana otvoreno govorile o infrastrukturnim potrebama, ali i o problemima na koje nailaze

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić i prvi čovek Sportskog društva Partizan Duško Vujošević složili su se u oceni da beogradski "večiti" rivali zaslužuju da dobiju stadione savremene generacije.

- Zvezda je imala moderan i lep stadion, igrala je konstantno u Evropi, a bili smo i prvaci Evrope i sveta. Stadion bi nam bio mnogo lepši i komforniji da se nije sve ono 1991. i 1992. godine dogodilo našoj zemlji.

- Oba kluba zaslužuju da imaju lepše stadione. Ne želeći da potcenim ostale klubove, mi smo najveći u zemlji i to smo zaslužili rezultatima fudbalskih i košarkaških timova - rekao je Džajić na trećem Međunarodnom sajmu "Ekonomija sporta“.

- Država ima potrebu za kulturom, zdravstom i školstvom, koji kao i sport nisu profitabilne grane. Zakoni koji se donose, donose se lako, kopirajući zemlje koje su uređene. Mislim da je trebalo uzeti njihove zakone pre 20 godina.

- Trener sam Partizana koji je godinama prvak Srbije i regionalne lige, a 80 odsto sredstava od sponzora ide na regulisanje poreskih obeveza od ranije i novonastalih, a takmičimo se sa ekipama koje imaju mnogo veće budžete - kazao je Vujošević.

Fudbalski savez Srbije ambasada Velike Britanije i kompanija "Mejs" predstavili su u martu projekat izgradnje Nacionalnog stadiona kapaciteta između 50 i 55.000 gledalaca. Novi objekat trebalo bi da zadovolji standarde Evropske fudbalske unije (UEFA), koji će omogućiti da se Srbije kandiduje za jednog od organizatora Evropskog šampionata 2020. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Tanjug/Telegraf.rs)