ALARMANTNO: Srbija, Zvezda i Partizan bez evropskih utakmica u Beogradu!

Od 2015. godine reprezentacija Srbije, Partizan i Crvena zvezda neće moći da igraju u Srbiji, već u inostranstvu, jer je infrastruktura daleko od standarda UEFA

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Ivan Ćurković upozorio je da Evropska fudbalska unija (UEFA) neće još dugo tolerisati loše stanje na domaćim stadionima koje klubove i reprezentaciju mogu dovesti u situaciju da međunarodna takmičenja igraju u inostranstvu.

Na skupu "Ekonomija sporta" saopšten je zabrinjavajući podatak: od 2015. godine reprezentacija Srbije, Partizan i Crvena zvezda neće moći da igraju u Srbiji, jer je infrastruktura daleko od standarda UEFA!

- UEFA nas iz godine u godinu upozorava da su stadioni ispod minimuma bezbednosti i da je pitanje vremena kada odigravanje utakmica neće biti moguće. Dobra volja UEFA je shvaćena kao popustljivost koja ne može ići do unedogled.

- To može dovesti do toga da Srbija, Partizan i Crvena zvezda utakmice igraju u inostranstvu. Ovo je poslednji voz da Srbija kroz privatno-javnu saradnju i izgradi nacionalni stadion - rekao je Ćurković na Međunarodnom sajmu Ekonomija sporta.

- Uslovi UEFA su striktni. Stadion mora da ima kapacitet 50. do 55.000 gledalaca sa svom pratećom infrastrukutrom, bitna je evakucacija i bezbensot, dobra vidljivost, udobnost.. Nijedan stadion sa manje od 40.000 mesta nije izabran za organizaciju finala Lige Evrope, a ni manji od 50.000 za domaćinstvo završnice prvenstva Evrope - poručio je Simović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)