ISTORIJSKI ŽREB: Pročitajte zanimljivosti grupa Svetskog prvenstva (FOTO)

Reprezentacije koje će igrati zajedno u grupi dele mnogo zajedničke fudbalske istorije i mnogo kurioziteta. Istorijski kuriozitet je svakako da će po prvi put u istoj grupi biti tri nekadašnja svetska šampiona

Grupa A: Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun.

- Reprezentacija Hrvatske imaće veliku čast da otvori 20. po redu Svetsko prvenstvo, protiv domaćina Brazila, koji je uz to i petostruki šampion sveta. Ovo će biti i repriza utakmice iz grupne faze na Mondijalu 2006. godine, u kojoj su "karioke" trijumfovale golom Kake.

- Brazilci će imati priliku da  se revanširaju Meksikancima za poraz u finalu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

- Možda i definitivno najslabija grupa na Mondijalu, Belgijanci su favoriti za osvajanje prvog mesta, dok su Rusi predvođeni Fabiom Kapelom ispred Alžira i Južne Koreje u trci za poziciju broj dva.

- Biće zanimljiv susret između Belgije i Alžira, jer dosta fudbalera ove severnoafričke zemlje nastupa u belgisjkom šampionatu, a i jedni i drugi govore francuskim jezikom, pa neće biti baš mnogo prilike za domunđaavanje, ali neće morati mnogo da razmišljaju oko psovki.

- Još jedan kuriozitet za ovu grupu jeste da ježreb spojio Rusiju i Belgiju, reprezentacije koje nisu igrale na poslednja dva Svestska prvenstva. Obe selekcije su učestvovale na Mondijalu 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(U. M)