SRPKINJE STALE U FINIŠU: Brazilska samba nanela prvi poraz rukometašicama (FOTO)

Boljom igrom u poslednjih pet minuta Brazilke savladale Srbiju rezultatom 25:23 i nanele joj prvi poraz na SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da zabeleži i treću pobedu u grupi B Svetskog prvenstva u našoj zemlji s obzirom da su posle dve uvodne pobede protiv Alžira i Japana poražene od selekcije Brazila rezultatom 25:23 (14:11)

Junakinja trijumfa Brazilki bila je golman Maisa Pesoa koja je u pojedinim momentima branila i nemoguće situacije i sa par odbranjenih zicera i dva sedmerca u prvom delu, trasirala put ka pobedi. Ukupno je zabeležila deset odbrana dok su naša dva golmana Tomašević i Risović imale zajedno samo sedam.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bile su nasimento i Amorim sa pet golova dok je u srpskom timu prednjačila Katarina Krpež takođe sa pet pogodaka. Živković, Damnjanović i Rajović su postigle po četiri dok se najbolja srpska rukometašica Andrea lekić nije upisala u strelce.

S pravom je srpska klupa skočila u 37. minutu jer Litvanci nisu svirali očigledno igranje nogom Brazilki, ali to kao da je trglo naše izabranice koje smanjuju na 18:17 posle odlično uigrane akcije i brzog centra, ali Brazilke ponovo vraćaju na 21:19.

Igrača više u 50. minutu Srpkinje su iskoristile i prvi put u drugom poluvremenu došle do izjednačenja 21:21, a samo loša koncentracija koštala ih je napada posle kojeg su mogle i do vođstva. Jeftine greške u poslednjih pet minuta koštale su Srbiju gubitka bodova protiv favorizovanih Brazilki koje su najviše zavaljujući greškama naših stigle do treće pobede na SP - 25:23.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)