Iako je u kolicima, jedan je od najboljih atletskih trenera u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Tragedija koja ga je zadesila pre 10 godina, kada je zbog tumora na kičmi ostao invalid, nije pokolebala atletskog trenera Nevena Ranića da nastavi da se uspešno bavi ovim poslom u Crvenoj zvezdi.* Trenirao je i spremao finaliste Evropskog prvenstva, prvake Balkana, učesnike Olimpijskih Igara i Svetskih prvenstava

Život piše drame, a jedna je od njih dogodila se I atletskom treneru Nevenu Raniću (33), koji je zbog tumora na kičmi sa 24 godine ostao nepokretan u donjem delu tela i morao je da sedne u invalidska kolica.

Ipak, to ga nije pokolebalo,  nije se predao, već je nastavio da se bori i ostao da radi u atletici i sazreo u jednog od najuspešnijih trenera.

Takođe, on je nedavno izabran i za potpredsednika Atletskog kluba Crvena zvezda, gde poslednjih deset godina radi kao trener i bavi se sportskim pitanjima, što mu ne predstavlja problem.

RADI VEĆ DESET GODINA SA VELIKIM USPEHOM

Kao trener atletičara Crvene zvezde, u grupi ima sedam devojaka (tri trče 400 metara sa preponama, dve na 100 metara i jedna 400 metara) i tri momka (dva sprintera i jedan trkač na 400 metraš), sa kojima radi svaki dan i priprema ih za najveće izazove.

Oni nemaju predrasude I bezrezervno mu veruju i poštuju ono što zahteva od njih, a zahtevi nisu laki i jednostavni.

- Mislim da imamo kvalitet za to I da bi trebalo ponovo da uzmemo titulu ekipnog prvaka i to bi bila 18. titula u konkurenciji devojaka, dok muškarci imaju više od 30 titula , plus računajući i 1989. Godinu kada su ostvarili najveći uspeh I bili prvaci Evrope –objašnjava Neven I zaključuje:

-Rezultati atletike su bili istorijski ove godine, čak ni u Jugoslaviji nije bilo takvih rezultata nadam se da Tatjana Jelača, koja je clan Crvene zvezde, može I da je sposobna da se umeša u borbu za medalje na EP u Cirihu.

- Ona ima podršku od Zvezde, a to je nedostajalo prethodnih godinai mislim da je naš jedini kandidat iz Crvene zvezde koji može da se umeša u borbu za medalju na velikim takmičenjima - poručio je Neven Ranić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(D. Stojmenović)