A SAD, BEOGRAD: Srpkinje idu na Južnu Koreju, pobedom se oprostile od Niša!

Srpske rukometašice savladale su Kineskinje 32:18 u poslednjem meču grupne faze na Svetskom prvenstvu. Brazil je savladao Dansku, zbog čega će naše devojke zauzeti drugo mesto u grupi B

Rukometašice Srbije zabeležile su i četvrtu pobedu na Svetskom prvenstvu, pošto su u niškom "Čairu" savladale Kinu u poslednjem kolu grupe B 32:18 (19:10).

Pobeda Srpkinja ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, tako da u našem taboru mogu da budu zadovoljni prikazanim celokupnim izdanjem u Nišu. Katarina Tomašević i Jovana Risović bile su na visini zadatka između stativa, a do pobede je predvodila kapiten Andrea Lekić sa osam golova, dok je Jelena Popović postigla šest.

Rukometašice Brazila savladale su selekciju Danske sa 23:18 (14:9), u poslednjoj utakmici 5. kola B grupe prvenstva sveta, a ovim rezultatom Srbija je zauzela drugo mesto u grupi. Srbija će u osmini finala, 16. decembra u Beogradu, igrati protiv trećeplasirane ekipe iz A grupe Južnom Korejom.

Francuska je osvojila prvo mesto u grupi A, dok su Crnogorke druge. Južna Koreja je treća, a Holandija u osminu finala ide sa četvrte pozicije.

(Telegraf.rs)