Kako su Bosanci nameštali utakmice?

Tužilaštvo BiH podiglo optužnice protiv tri lica osumnjičenih za nameštanje rezulatata, a otkriveni i detalji kako su slične operacije izvođene

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je za RTRS, da je Federalna uprava policije podnela izveštaj protiv tri lica, koja se sumnjiče za nameštanje rezultata fudbalskih utakmica klubova iz BiH tokom 2009. godine, stoji na sajtu Radio-televizije Republike Srpske

Po nezvaničnim informacijama to su Nedžad Selimović, bivši trener FK Travnik i Mate i Živko Budimir iz Posušja. Istraga međunarodnih razmera već je rezultirala sa nekoliko presuda, a pokrenuta je u nemačkom gradu Bohumu 2010. godine. Detalje je izneo portal sport.ba.

Nemačko pravosuđe 2010. godine objavilo je da su na meti istrage klubovi iz BiH: Travnik, Slavija, Posušje i Zrinjski i tridesetak sumnjivih utakmica koje su odigrali.

Budimir nije hteo pred kamerama da govori o nameštanju, a optužbe je nazvao budalaštinama. Ante Šapina i Mario Cvrtak u Nemačkoj služe kazne od pet godina zatvora, dok u Bosni i Hercegovini zbog sličnih "delatnosti" niko još nije stigao iza rešetaka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvori: rtrs.tv / sport.ba)