Đoković zamera Federeru što se ne bori za tenisere!

Najbolji srpski teniser smatra da je Ivan Ljubičić bolje obavljao posao predsednika Saveta igrača nego što to radi Švajcarac

Novak Đoković ima zamerke na rad Rodžera Federera na funkciji predsednika Saveta tenisera. Naime, najbolji srpski igrač je upravo švajcarskim medijima rekao da se Savet ne zalaže dovoljno za prava tenisera, aludirajući na rad Federera, koji je na čelu tog tela još od 2008. godine.

- Kad je Ivan Ljubičić bio na čelu, odluke je donosio pošto bi se konsultovao sa ostalim najboljim igračima sveta. Rekao bi nam: "Gledajte, vaš glas je važan. Vi pravite čitav šou, vaše želje su važne i zato imate puno pravo na svoja mišljenja". Sada i nije baš tako - rekao je otvoreno Đoković.

- ATP bi trebalo da nas više podržava. Igrači nemaju energije da se bave tim stvarima. Asocijacija radi dosta dobrih stvari, ali ima i dosta onoga koje bi trebalo da se promene nabolje. Ali, teniseri ne mogu mnogo da utiču na ATP - zaključio je Đoković.

Mediji su podsetili da je i Španac Rafael Nadal prošle godine napustio mesto potpredsednika Saveta tenisera zbog nesuglasica sa Federerom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)