Milorad Kosanović preuzima Vojvodinu?

Dobre šanse da nasledi Marka Nikolića, koji je preuzeo Partizan, ima iskusni stručnjak, koji je 1989. učestvovao u osvajanju titulen sa pozicije direktora novosadskog kluba

Odlaskom Marka Nikolića u Partizan ostalo je upražnjeno mesto šefa struke u FK Vojvodina, a izgleda da će Novosađani poverenje ukazati iskusnom Miloradu Kosanoviću (62) koji je bio direktor kluba kada je osvojena titula 1989, a kasnije i trener prvog tima. Kosanović je nedavno preuzeo Olimpiju iz Ljubljane pa bi to bio iznenađujući epilog.

Zanimljivo je da u Vojvodini već imaju jednog Kosanovića, Milana, trenera omladinskog pogona. On je takođe pominjan kao mogući naslednik Nikolića, ali u klubu su izgleda rešili da se oslone na starijeg prezimenjaka, koji je u dva navrata bio i trener Crvene zvezde, a najveće uspehe ostvario je u Kini.

- Glavni motiv je, naravno, veliko znanje i iskustvo Milorada Kosanovića, ali računamo i na to da je on Novosađanin i da odlično poznaje stanje u klubu i kompletan igrački potencijal. To bi moglo da bude presudno u slučaju da se u prolećni deo prvenstva uđe sa ekipom u kojoj će dominirati njeni mladi igrači - izjavio je za Sport neimenovani poznavalac situacije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs / Izvor: Sport)