SANJA NE MENJA PATIKE I OTKRIVA: Pevamo i "Čke beogradske"! (VIDEO)

Levi bek srpske reprezentacije je bila jedna od najefikasnijih na utakmici sa Norvežankama, a igrala je u patikama koje su pukle na prethodnom meču sa Južnom Korejom. Novinarima je otkrila i koje pesme slušaju naše heroine kako bi se motivisale pred mečeve na Svetskom prvenstvu

Kakva je samo gungula bila posle fantastične pobede srpskih rukometašica, koje su boljom igrom u drugom poluvremenu četvrtfinala Svetskog prvenstva skinule sa svetskog trona veliku Norvešku i obezbedile borbu za medalju!

Jedna od najboljih igračica sa osam postignutih golova Sanja Damnjanović ponovo je sa istim osmehom kao posle osmine finala protiv Južne Koreje bila u miks zoni, ali i u istim patikama koje su na tom meču pukle.

- Evo jedne, evo druge! Ne menjam ih. Opet ih lepim i opet ih ne menjam - rekla je presrećna Damnjanovićeva dok su iza nje prolazile uplakane Norvežanke.

- Malo smo ušli nervozno u utakmicu. Nisam osetila onu moć kao što je bilo u uvodnim minutima protiv Koreje, i kako smo počeli da se dižemo, to je bilo bolje. Uspeli smo da se vratimo. Krenuli smo drugo poluvreme, opet smo pali, a kad smo se vratili znala sam da nema šanse da nas pobede. Jer je bolje kad ih mi stižemo sa tri-četiri gola, one su još opasnije kad stižu, gaze do kraja. Ljudi, pobedili smo svetskog, olimpijskog (šampiona)... one imaju toliko medalja više nego ja godina - kroz smeh je govorila Sanja.

- Prekinuta je njihova dominacija, nadam se da je i tome kraj. Naravno, sve čestitke reprezentaciji Norveške, ali ovo veče smo stvarno bile bolje.

I posle velike pobede treba se što pre spustiti na zemlju, jer su naše rukometašice svesne da je Poljska nezgodan protivnik.

- Moramo da spustimo euforiju. Poljska je jako kvalitetna reprezentacija, bukvalno iznenađenje prvenstva i nisu slučajno u polufinalu. Pobedile su veliku Francusku - ... i ovde je Sanja morala da prekine svoj odgovor da bi se sa "Thank you" zahvalila Norvežanki koja je prolazila iza nje i čestitala joj.

- Tako da, treba ići mnogo hrabrije, sa puno respekta i da se ne dogodi prošle godine Crna Gora. Evo sad, kako prolaze igračice, stvarno to su sve koje imaju toliko utakmica u nogama i medalja, da je stvarno čudo...

Levi bek Srbije otkrila je i koji je to repertoar pesama kojima igračice podižu moral.

- Bilo je naše prebrojavanje, pa pesme "Svi su tu kao nekada", "Ovo će biti dobra noć predosećam", i "Ova noć ima čudnu moć"... i "Čke beogradske"... ups! - ponovo je Damnjanovićeva nasmejala sve prisutne, a onda se osvrnula i na uloge Nišavićeve i Živkovićeve u preokretu.

(B. M.)