SREBRO KAO ZLATO: Rukometašice u poslednjem minutu ostale bez svetske krune!

Najboje srpske rukometašice, uprkos fanatičnoj podršci navijača u Areni, nisu uspele da se okite titulom najboljih na svetu pošto su poražene od selekcije Brazila rezultatom 22:20

Zlato i dalje ostaje san! Najbolje srpske rukometašice nisu uspele da ostvare najveći uspeh našeg rukometa pošto su u finalu Svetskog prvenstva poražene od ekipe Brazila rezultatom 22:20 (13:11).

Ključni momenat meča dogodio se pred kraj prvog i početkom drugog dela kada su Brazilke u jednom momentu imale i pet poena viška što su do kraja uspele da sačuvaju. Međutim, treba dodati i to da je Srbija minut i po pre kraja imala šansu za egal, ali je Cvijićeva promašila zicer posle čega su Brazilke stigle do nedostižna dva gola prednosti.

Brazilke su zasluženo došle do zlata jer tokom SP nisu doživeli nijedan poraz, a najzaslužnije za finalnu pobedu bile su Nasimento sa šest i Da Silva i Rodrigez sa po četiri gola. U srpskom timu najagilnije su bile Dragana Cvijić sa pet i Sanja Damnjanović i Andrea Lekić sa četiti gola. Treba pomenuti i to da su prve dve pomenute rukometašice izabrane u idealan tim Svetskog prvenstva.

Konačan plasman na svetskom prvenstvu, koje je od 6. do 22. decembra održano u Srbiji:

1. Brazil - zlatna medalja

2. SRBIJA - srebrna

3. Danska - bronzana

4. Poljska

5. Norveška

6. Francuska

7. Nemačka

8. Mađarska

9. Crna Gora

10. Rumunija

11. Španija

12. Južna Koreja

13. Holandija

14. Angola

15. Češka

16. Japan

17. Tunis

18. Kina

19. Argentina

20. DR Kongo

21. Paragvaj

22. Alžir

23. Dominikanska Republika

24. Australija

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)