Zajednica Superlige dobija novog predsednika

Ukoliko se usvoji jedinstveni predlog članova Izvršnog odbora ove organizacije, da članovi ovog tela mogu biti samo predsednici klubova ili predsednici upravnih odbora, onda će sadašnji prvi čovek Zajednice morati da odstupi sa te funkcije

Izvršni odbor Zajednice superligaša izdao je saopštenje povodom predstojeće skupštine ovog tela, koja će se održati 23. januara 2014. godine, na kojoj će biti iznesen jedinstven predlog da članovi Izvršnog odbora Zajednice srpskih klubova mogu biti samo predsednici superligaša i predsednici upravnih odbora klubova Superlige.

- U vezi promene Statuta, razmatrani su predlozi Izvršnog odbora Zajednice, kao i predlog OFK Beograda i dat je jedinstveni predlog da članovi Izvršnog odbora Zajednice budu predsednik kluba ili predsednik Upravnog odbora kluba - navedeno je u saopštenju.

Na osnovu ovoga bi se moglo zaključiti da sadašnji predsednik Zajednice superligaša, Dragoljub Lekić, neće ostati na toj poziciji posle skupštine, jer se on nije ni predsednik kluba, a ni predsednik upravnog odbora OFK Beograda, ispred koga je izabran na sadašnju funkciju.

Prema statutu Zajednice, predsednik ove organizacije je član i predsednik izvršnog odbora ujedno, a pošto Lekić neće moći da bude član ovog tela, ukoliko se predlog usvoji, na njegovo mesto će doći neko drugi.

Prethodni izbori za predsednika ovog tela održani su u junu ove godine, a Lekić je imao pet glasova više od protivnika Miodraga Žućka Jovanovića.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)