I Sopot tužio Zvezdu, traži 15.000 evra od transfera Spajića!

Klub iz kojeg je svojevremeno na mesto predsednika "crveno-belih" došao Vladan Lukić, za kojeg se veruje da u Sopotu i dalje vodi glavnu reč, potražuje neisplaćeni fond solidarnosti na ime prodaje Uroša Spajića Tuluzu

FK Sopot tužio je Crvenu zvezdu zbog neisplaćenog fonda solidarnosti u vezi s transferom Uroša Spajića u Tuluz. "Crveno-bele" su mnogi tužili i blokirali račune u poslednje vreme, ali slučaj Sopota je specifičan jer je njime rukovodio Vladan Lukić, pre nego što je postao predsednik Zvezde, a i danas se smatra da je on taj koji vuče konce u nekadašnjoj filijali Zvezde, iako nema formalnu funkciju.

Dok je Lukić vodio glavnu reč na "Marakani", Sopot je kao filijala stekao i neka prava po pravilima FIFA. Uroš Spajić je proveo neko vreme u klubu, pa Sopot traži jedan procenat od njegovog transfera u Tuluz koji je iznosio milion i po evra. Sopotu bi, dakle, pripalo 15.000.

Tužba Sopota došla je u nezgodan čas, kada u Zvezdi pokušavaju da izmire nagomilane obaveze, ali za klub u velikim dugovima i nema baš zgodnog trenutka za plaćanje novih računa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Izvor: Naše novine)