Raduljica deseti najbolji početnik u NBA!

Srpski košarkaš pokazao šta zna čim je dobio veću minutažu i brzo je usledilo priznanje za učinak

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica sve bolje igra za Milvoki i to nije prošlo neprimećeno. Na zvaničnom sajtu NBA lige naš igrač je trenutno rangiran kao deseti najbolji debitant.

- Za minutažu koju je imao odradio je fantastičan posao. Napravi poneku grešku i desi mu se da zaboravi jednu ili dve stvari, ali čini stalni trud da ostvari ono što tražimo od njega i zaista se vidi da hoće da nauči ono što treba i da stekne pravi osećaj za to - istakao je trener Milvokija Lari Dru.

U poslednja četiri meča Raduljica je na terenu prosečno postizao 9,7 poena uz fenomenalan procenat šuta od 62,5 odsto, imao 4,7 skokova i jednu blokadu. Milvoki je trenutno ekipa sa najgorim bilansom (6-22) pa je i to uticalo da trener Raduljici daje sve više prilika.

Trenutno je najbolje rangirani početnik Majkl Karter Vilijams, plejmejker Filadelfije, favorit da se i na kraju sezone okiti tim priznanjem. Iza njege slede Trej Burk, mladi plej Jute, i Viktor Oladipo, bek šuter Orlando Medžika, a na listi je i jedan saigrač srpskog košarkaša Đanis Antetokunpo.

(Telegraf.rs)