TRENER NIŽNJEG: Zvezda je favorit naše grupe Evrokupa!

Srpski strateg Zoran Lukić već šestu sezonu predvodi ruski tim iz Novgoroda koji će igrati protiv crveno-belih 15. januara u okviru Evrokupa.* On ističe da Beograđani imaju skuplji i kvalitetniji tim, ali da im neće biti lako da uzmu bodove u Rusiji

Trener ruskog košarkaškog tima Nižnji Nogorod, Zoran Lukić, napravio je pravu renesansu u ovom klubu. Za samo šest godina Lukić je uspeo da tim iz druge lige Rusije dovede do druge faze Evrokupa i finala Kupa Rusije a sve to sa skromnim budžetom.

Lukiću je drago što će prvi put u karijeri igrati sa Crvenom zvezdom, za koju kaže da je favorit njihove grupe u kojoj su još Bilbao i Panionios.

OD DRUGE LIGE DO EVROKUPA

- Posle dve sezone u CSKA gde sam radio sa kadetima i juniorima, otišao sam sa Sergejem Panovim u Nižnji. Panov je bio šef omladinskog pogona u "armejcima" i kada je krenuo u Novgorod ja sam otišao sa njim.

- I tako, počela je šesta sezona u Novgorodu. Navijači su mi napravili transparent sa datumom kada sam preuzeo ekipu u drugoj ligi. Eto za šest sezona od druge lige došli smo do Evrokupa - počinje priču Lukić za Telegraf.

SKROMAN BUDŽET OD DVE MILIONA DOLARA

Lukić je istakao da njegov tim ima skroman budžet i malo igrača u rotaciji i da je zato u podređenijoj situaciji od ostalih ekipa.

- Ja imam samo 10 igrača i sa njima nastupam.To je moj problem, dok Zvezda može da povuče igrača iz omladinskog pogona. Međutim, mi smo ispunili zadatak prolaskom u drugu fazu Evrokupa i sada smo rasterećeni. Imamo želju da pojačamo tim, ali kod nas zavisi od novca. To je jako teško, jer svi igrači koji dolaze u Rusiju traže veće pare.

- U Turskoj će da igraju za 15.000 dolara dok bi kod nas igrali za 45.000. Takođe, traže opravdanja da je u Rusiji hladno, teško za život. Ali ja znam da nije tako jer živim već sedam godina u Rusiji.

- Mi imamo 10 puta jeftinije igrače nego drugi timovi. Našli smo jednog igrača, samo da vidimo da li možemo da se uklopimo. Naš budžet je oko 2 miliona dolara, samo za tim. Ali borićemo se sa svakim - poručio je  Lukić.

 Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(D. Stojmenović)