GAŠIĆ: Važna pobeda, Bogdanović je stisnuo zube!

Igrači zavređuju maksimalne čestitke na borbenosti, na svemu onome što su prikazali tokom ovih 45 minuta utakmice - rekao je pomoćni trener Partizana

Ekipa Partizana savladala je posle produžetka ekipu Igokee u okviru 14. kola ABA lige. Crno-beli su u veoma bitnoj utakmici uspeli da savladaju nezgodnog protivnika i nastave trku sa Crvenom zvezdom.

"Parni valjak" je na ovoj utakmici sa klupe predvodio pomoćni trener crno-belih Velimir Gašić, s obzirom da Duško Vujošević ima zdravstvenih problema. Gašić je pre svega zadovoljan borbenošću ekipe:

- Utakmica od ogromnog značaja za nas, naravno i za ekipu Igokee koja pretenduje na završni turnir Jadranske lige. Pritisnuta svim problemima koji nas prate i raznoraznim pehovima, malerima, posle utakmice u Zagrebu, kada smo doživeli poraz, ekipa je odlično odreagovala i pokazala da ima jednu veiku dozu mentalne čvrstine, jedan dobar karakter.

- Tu borbenost najbolje oslikava odnos skokova koji smo imali večeras, 41 skok u odnosu na 19 ekipe Igokee. Mislim da smo, osim možda prvog perioda kada smo primili 30 poena, ostali deo utakmice, tri kvotera i produžetak odigrali odbranu na jednom dosta kvalitetnom nivou i da je to, uz skokove naravno, u dobroj meri i odlučilo pobednika - rekao je asistent Duška Vujoševića.

(Telegraf.rs)