DRAMA: Šumaher u indukovanoj komi, bio bi mrtav da nije imao kacigu!

Lekari tvrde da je stanje proslavljenog nemačkog vozača Formule 1 kritično, i da ne mogu da predvide da li će mu biti bolje u narednom periodu. "Bukvalno se bori za život. Da nije imao kacigu, sigurno ne bi ni ovoliko izdržao"

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher podvrgnut je operaciji tokom noći između nedelje i ponedeljka u bonici u Grenoblu. Nemac je i dalje u veoma kritičnom stanju, potvrdio je lekarski tim na konferenciji za medije.

Novinarima koji su se u 11 časovima okupili poručeno je da u ovom trenutku lekari ne mogu da predvide da li će Nemcu biti bolje. Šumaher se trenutno nalazi u veštački izazvanoj komi, koja je neophodna da bi se umanjio pritisak u glavi i izbegle ozbiljne posledice na mozgu.

- Šumaher je imao ozbiljnu nesreću, i momentalno je operisan posle skeniranja mozga. Njegovo stanje je kritično i ne možemo da predvidimo da li će biti bolje u narednom periodu, ni da li će se uskoro probuditi iz kome. Situacija se prati iz sata u sat - rekao je jedan od doktora Žan-Fransoa Pajen novinarima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)