Aršavinov dres ide kao alva

Zenitovi navijači "otkinuli" na svetlo-plavu majicu s brojem 29, a petrogradski komunisti smatraju da "bludnom sinu" u prvo vreme ne treba dati ni kopejku, pošto je izneverio otadžbinu i klub

Štancovanje dresa s brojem 29 kao da je počelo istog časa kad je postignut trojni dogovor Arsenala, Zenita i samog Andreja Aršavina. S povratkom kapitena ruske fudbalske reprezentacije u redove ruskog prvaka krenula je da se puni kasa u klupskom dućanu, a Aršavinov dres je atraktivni suvenir i mnogobrojnim stranim turistima u prelepom Petrogradu. Svetlo-plavi dres u kojem Zenit igra kod kuće košta 2.613 rublji, a 1 rublja je skoro 3 dinara.

Navijači su "otkinuli", ali ima i drukčijih viđenja. Sergej Malinkovič, generalni sekretar "Komunista Peterburga i Lenjingradske oblasti", regionalne organizacije nacionalno-sovjetskog kova, ogorčeno smatra da "bludnom sinu" u prvo vreme ne treba dati ni kopejku.

Aršavina su u Engleskoj iscedili kao limun, a onda su ga šutnuli kao prebijenog psa. Bez otadžbine i podrške navijača igrao je sve lošije. Vraća se kao pokajnik i zato je kriv pred Zenitom i svojom zemljom. Neka sada odere kolena za svoj klub, neka na igralištu pusti krv, neka besplatno daje golove zapadnim timovima. Tek će tako da dokaže ljubav prema domovini i da zasluži platu - predlaže taj aktivista, dodajući da je Aršavin "doživotno odgovoran za moralnu štetu koju je naneo Rusiji bekstvom u Englesku".

(Telegraf.rs / G. A. / Foto: fc-zenit.ru)