Jankovićeva preokretom do polufinala Brizbejna i duela sa Azarenkom!

Najbolja srpska teniserka savladala Anđeliku Kerber 6:7, 6:3, 6:1 i plasirala se polufinale. Za ulazak u finale rivalka će joj biti druga teniserka sveta Beloruskinja Viktorija Azarenka

Fenomenalan tenis prikazuje Jelena Janković na početku nove teniske sezone. Ona se pobedom nad osmom teniserkom sveta Anđelikom Kerber rezultatom 6:7 (8:10), 6:3, 6:1 plasirala u polufinale WTA turnira u Brizbejnu.

Rivalka najboljoj srpskoj teniserki u borbi za finale biće druga teniserka sveta Viktorija Azarenka, dok se u drugom polufinalnom meču sastaju Serena Vilijams i Marija Šarapova, tako da će se Jelena u završnici turnira naći zajedno sa elitom ženskog tenisa. Azarenka i Jankovićeva su do sada odigrale devet mečeva, a srpska teniserka je pobedila u četiri.

Imala je Jelena šanse i da meč dobije u dva seta, ali je grešila u ključnim trenucima prve trećine igre.

Nemica je bolje počela meč i napravila brejk za 4:2, ali od tog trenutka Jelena je zaigrala bolje i sa tri vezana gema došla u situaciju da servira za set. Ipak pad koncentracije i par neiznuđenih grešaka vratilo je Kerber u prvi set koji je dobila u taj-brejku rezultatom 10:8.

Jankovićeva nije dozvolila sebi da psihički padne, već je nastavila sa agresivnom igrom i isključivo ona odlučivala o ishodu poena. Brejk u šestom gemu drugog seta bio je dovoljan da Jelena izjednači rezultat što je donelo novu inekciju sampouzdanja srpskoj teniserki.

U trećem setu Jelena je nastavila da napada, a igra Kerber se totalno raspala pa je Jankovićeva treći set ubedljivo rešila u svoju korist.

Četvrtfinale WTA Brizbejn:

Marija Šarapova (Rusija) - Kaja Kanepi (Estonija) 4:6, 6:3, 6:2

Serena Vilijams (SAD) - Dominika Cibulkova (Slovačka) 6:3, 6:3

Jelena Janković (Srbija) - Anđelika Kerber 6:7, 6:3, 6:1

Viktorija Azarenka (Belorusija) - Stefani Vogele (Švajcarska) 6:4, 6:7, 6:1

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telgraf.rs)