SKANDAL: Kosovo hoće da debituje protiv Srbije?!

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri uputio otrovnu strelicu prema Srpskoj kući fudbala izjavivši da bi voleo da njegova reprezentacija igra protiv Srbije u martu

Kosovo je dobilo zeleno svetlo od FIFA da igra prijateljske mečeve, ali pod uslovom da ne koristi nacionalne simbole - himnu i grb, kao i to da ne može da igra protiv republika iz bivše Jugoslavije. U Prištini se već spremaju za debitantski nastup svoje reprezentacije, a prvi čovek Kosovskog saveza, Fadilj Vokri je izjavio da bi voleo da u prvom meču ugoste srpski nacionalni tim.

- Pre tri godine sam rekao da bih voleo da igramo protiv Srbije i bio sam ozbiljan. Mnogi su mislili tada da je ovo provokacija, ali sada su stvari realnije. Ja i dalje želim da se taj meč odigra, samo mora prvo FSS da pristane, ali i FIFA da dozvoli. Ja sam i na sastanku u Cirihu rekao da bi bilo dobro da prvi meč igraju Kosovo i Srbija, ali Blater je bio protiv toga zbog huligana - rekao je Vokri za Alo.

Kao potencijalni rivali Kosova tokom reprezentativnih termina u martu pominju se Holandija, Sad, Gana, ali i Farska ostrva čiji su se čelnici prema rečima predsednika saveza Kosova sami javili.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Izvor: Alo)