Vidić nahvalio Adnana Januzaja!

Kapiten trenutno sedmoplasirane ekipe u Premijer ligi izrekao je niz pohvala na račun talentovanog fudbalera, ali i upozorio da ga ne bi trebalo stavljati pod preveliki pritisak

Mladi Adnan Januzaj je možda i jedina pozitivna stvar u Mančester junajtedu otkada je klub preuzeo Dejvid Mojes. Talentovani 18-godišnjak preuzeo je veliki deo odgovornost na sebe u odsustvu Vejna Runija i Robina van Persija.

Međutim, možda je preuzeo i preveliko breme na sebe, a zato kapiten "crvenih đavola" Nemanja Vidić misli da saigrači i klub zaštite Januzaja od prevelikog pritiska javnosti.

- Adnan radi veoma dobro. On je izuzetno talentovan igrač i pred njim je lepa budućnost. Mlad je, ima samo 18 godina. Moramo da budemo oprezni sa njim. Ne smemo da ga opteretimo očekivanjima, o tome menadžer mora da vodi računa. Ipak, Adnan mora još mnogo da radi kako bi napravio veliki uspeh, ali je svakako sposoban za to - rekao je Vidić za klupski časopis Insajd Junajted.

Ove sezone belgijski fudbaler, albanskog porekla,  je za Junajted odigrao 21 utakmicu i dao tri gola.

- Da bi bio uspešan u Junajtedu, igrač mora da pruža dobre partije svake nedelje. To je veliki izazov i zato kažem da moramo da budemo pažljivi sa mladim igračima. Važno je da se dobro razviju kao ljudi i kao fudbaleri - dodao je bivši reprezentativac Srbije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)