FED KUP: Doloncova propustila šansu, Kanada vodi 1:0!

Veliki padovi koncentracije i izgubljen praktično dobijen prvi set koštali su srpsku teniserku pobede i donošenja prvog poena srpskoj selekciji

Vesna Dolonc poražena je od Aleksandre Voznijak 2:1 (7:5, 2:6, 6:4) u prvom duelu, meča između Srbije i Kanade u prvom kolu Svetske B grupe FED kupa. Srpska teniserka imala je nekoliko prilika da ovaj meč navuče na svoju vodu, ali nije ih iskoristila.

Doloncova je sjajno započela susret i imala ogromnu prednost u prvom setu od čak 5:1, ali je onda nastupio veliki pad koncentracije i nivoa igre kod prvog reketa Srbije, doviljno je reći da je u tom periodu napravila šest duplih servis grešaka, te stoga ni ne čudi što je izgubila narednih šest uzastopnih gemova, a time i prvi set.

U drugom periodu ponovo je sjajno krenula naša teniserka i brzo došla do prednosti, ali ponovo nastupa period loše igre i Kanađanka smanjuje na 3:2, ali je ipak Doloncova povratila koncentraciju i osvojila naredna četiri gema za izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu kanadska teniserka je imala 5:2, ali je predstavnica Srbije ponovo zagrejala nadu ljubiteljma tenisa u našoj zemlji kada je uspela da povrati brejk i stigne do 5:4. I taman kada su svi pomislili da bi mogla da napravi potpuni preokret, loše odserviran gem joj je doneo poraz, a Srbiji zaostatak posle prvog susreta.

U drugom duelu se sastaju najbolja kanadska teniserka i polufinalistkinja nedavno završenog Australijan opena, Eženi Bušar i debitantkinja u srpskom timu Jovana Jakšić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)