Januzaj će igrati za Kosovo!

Kako prenose engleski mediji, talentovani fudbaler Mančester Junajteda će sledećeg meseca igrati za reprezentaciju Kosova

Bombastična vest stiže iz Engleske. Fudbaler Mančester Junajteda, Adnan Januzaj će nastupati na prvoj utakmici reprezentacije Kosova u duelu protiv Haitija, 5. marta u Kosovskoj Mitrovici.

Talentovani vezista je rođen u Belgiji, a zbog porekla sa Kosova, može da igra za ovu selekciju ili Srbiju. Takođe, Januzaj je etnički Albanac te može da igra za Albaniju, a zbog porodičnog porekla u mogućnosti je da zaigra i za Tursku i Hrvatsku. S obzirom da je dovoljno dugo u Velikoj Britaniji, on bi mogao da izabere za koju će od četiri britanske reprezentacije igrao.

Njegov debi u reprezentativnom fudbalu će verovatno biti za Kosovo, a to je potvrdio i generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova, Erol Salihu:

- Razgovaramo sa Adnanovom porodicom, a imati takvog igrača u timu na našoj prvoj utakmici bi bilo neverovatno simbolično. Osećamo da duguje ljudima sa Kosova da bude deo ovog meča, pa makar i na 15 minuta. To bi bio simboličan gest, a time što bi zaigrao na toj utakmici ništa ga ne bi obavezivalo, a pošto je prijateljska utakmica mogao bi da zaigra za neku drugu reprezentaciju u budućnosti - izjavio je Salihu.

Engleski mediji prenose da su se svi nadali da će Roj Hodžson pozvati Januzaja u reprezentaciju, ali da ih je Kosovo preduhitrilo. Međutim, čak i da zaigra za Kosovo, Januzaj bi mogao da izabere drugu zemlju čije boje će braniti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)