Definitivno odložen meč Partizana i Solnoka!

Zbog obaveza mađarskog kluba u Evročelendž kupu, traži se novi termin za odigravanje utakmice

Košarkaški klub Solnok podneo je zahtev čelnicima ABA lige za odlaganje meča 24. kola sa Partizanom, predviđenim za nedelju, 16. mart, od 17 sati u beogradskom "Pioniru". Međutim, kako tri strane, Partizan, ABA liga i Solnok nisu uspeli da u najkraćem mogućem roku pronađu novi termin, usledilo je definitivno odlaganje do daljeg, a naknadno će biti određen novi termin meča srpskog i mađarskog šampiona.

To je potvrdio Josip Bilić, dorektor ABA lige.

- U sledećih nekoliko dana ćemo pokušato da pronađemo novi termin za odigravanje meča - stoji u izjavi na sajtu regionalne lige.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu mađarskog kluba, zahtev za odlaganje je usledio posle pobede nad estonskim Tartu Rokom u okviru takmičenja Evročelendž kup. Solnok bi trebalo u utorak, 18. marta da gostuje u Estoniji, kada će se igrati treći meč osmine finala.

U saopštenju je istaknuto da ekipa ne može da putuje u Beograd.

- Određeno je da se utakmica Partizan - Solnok odigra u nedelju od 17 sati, ali mađarska ekipa ima problema oko odlaska u Estoniju za odlučujući meč Evročelendža. Nije da Partizan ne želi da se odloži meč, oni nemaju drugi termin, jer igraju Evroligu - ranije danas rekao je direktor Jadranske lige Josip Bilić Tanjugu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)