Šta mislite koliko je trajao najkraći meč u istoriji tenisa?

Duel između Jarka Nieminena i Bernarda Tomića u prvom kolu Mastersa u Majamiju najmanje je trajao od kada je ATP počeo zvanično da meri vreme trajanja mečeva 1991. godine

Za one koji nisu ljubitelji tenisa obično je jedno od opravdanja to što teniski mečevi previše dugo traju i često se dešava da je tako. Međutim, posle rekorda koji su postavili Džon Izner i Nikolas Mau na Vimbldonu 2010. koji je ušao u istoriju kao najduži, došlo je vreme da se odigra i najkraći otkada se igraju ATP turniri, a da nije prekinut zbog povrede jednog od tenisera.

Duel prvog kola Mastersa u Majamiju između Jarka Nieminena i Bernarda Tomića postao je najkraći otkako je ATP 1991. godine počeo zvanično da meri vreme trajanja teniskih duela.

Samo 28 minuta i 20 sekundi bilo je potrebno finskom igraču da počisti sa terena Australijanca hrvatskog porekla 6:1, 6:0, koji je u celom susretu osvojio ukupno tek 13 poena. Ipak, mora reći da je ovo Tomiću bio prvi turnir posle operacije kuka koju je imao u januaru, te na neki način mu može poslužiti kao opravdanje za ovakav poraz.

Prethodni rekord držao je Greg Rusedski koji je 1996. godine u Sidneju pobedio Karstena Arjensa 6:0, 6:0 za 29 minuta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)