Svi živimo za takve trenutke, glavni teren i Federer sa druge strane mreže: Krajinović veruje u sebe

Srpski teniser već u drugom kolu naleće na jednog od favorita za osvajanje turnira

Srpski teniser Filip Krajinović pridružio se Novaku Đokoviću i Dušanu Lajoviću u drugom kolu Australijan opena, ali je za razliku od njih tamo otišao posle velike drame protiv Kventina Halisa! Filip je vodio sa 2:0 u setovima, a na kraju je morao da se bori u petom setu za prolaz.

U drugom kolu, u sredu oko 10.30 po srednjoevropskom vremenu Krajinović će igrati sa Rodžerom Federerom.

- Svi mi treniramo za takve trenutke – Rod Lejver Arena večernji termin protiv Federera, tako da će sigurno biti adrenalina. Uradio sam sve što je do mene, ceo tim se pobrinuo da se što bolje oporavim.

Foto: Tanjug/AP

- Sutra je novi dan, videću kako ću se osećati kada se budem probudio, biće to veliko iskustvo za mene“ - kaže Krajinović.

Do sada su se Srbin i Švajcarac sastali tri puta, svaki put je Federer slavio – u Indijan Velsu i Bazelu 2018, kao i u Majamiju prošle godine.

- Naleteo sam na njega svaki put kada sam bio u dobroj formi. Biće teško, četvrti put igramo i znači da imam neko iskustvo. Neću ići na duge razmene, to je sigurno, biću što agresivniji. On nema mnogo slabih tačaka, biću koncentrisan na sebe, da dobro serviram i da na prvu kraću loptu idem napred - rekao je Krajinović.

(Telegraf.rs)